Checklist IT

beschikbaarheid van data

In het decembernummer van de Zakenmarkt schreef ik over de beschikbaarheid van data. Beschikbaarheid van data die worden opgeslagen in ICT oplossingen, om precies te zijn. ICT oplossingen brengen ook risico’s met zich mee. Met de IT checklist maak je deze risico’s inzichtelijk.

IT niet meer toegankelijk, en dan?

ICT oplossingen geven de nodige stress wanneer uw bedrijf ervan afhankelijk is, maar opeens niet meer toegankelijk. Die toegankelijkheid kan afhankelijk zijn van allerlei factoren. Van belang is dan ook om (periodiek) te checken of u actie moet ondernemen. 

checklist IT

Om daarin een aanzet te geven wordt hieronder een checklist beschikbaar gesteld. Deze checklist heeft niet de pretentie om volledig te zijn, maar geeft wel een eerste aanzet om na te denken over uw eigen bedrijfsprocessen en het gebruik van IT en de beschikbaarheid van data. 

De vragenlijst bestaat uit een aantal onderdelen, zoals privacy, cybersecurity en organisatie. Aan de hand van de vragenlijst wordt inzichtelijk gemaakt op welke punten verbetering nodig is.

Met deze handige checklist maak je naast een risico inventarisatie ook gelijk actiepunten die je kan afvinken. Een goed begin is immer het halve werk.

vragen?

Heeft u vragen n.a.v. deze checklist? Neem gerust contact op. We helpen u graag verder.

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

UBO-register Heijink & Meure advocaten UBO-register afgeschermd
Het UBO-register is afgeschermd sinds 22 november 2022. Tot die tijd waren UBO gegevens publiek